10.2.2014

Kakkuja ja kuulumisia

Viikot vierii ja mitään ei saa tänne laitettua =)
Täytyisi otta tavaksi joku tietty päivä. Monesti se on ollut kyllä sunnuntai mutta liekö kaamosväsymys pitänyt peiton alla pidempään.

Kakkuja on tullut tehtyä!

Talvinen 60v kakku miehelle. Ideat oli todella vähissä kuumeen jäljiltä ja samana päivänä satoi sankka lumi maahan joten lunta tupaan ;)
Sitten lisää talvijuttuja, talvinen gluteeniton Hello Kitty -kakku:

Sitten tein lumikuningattaren kakun, tässä koristeita, kuvaa valmiista kakusta ei ole vielä koska koristelu jäi saajan tehtäväksi  =)

Valmistin ensimmäistä kertaa kruunun pikeeristä. Ohjeen pikeeriin otin Kinuskikissan sivuilta.
Etsin sopivaa astiaa ja päällystin sen voipaperilla jonka nurjalle puolelle olin hahmotellut kruunun muotoa. Sitten pursottelin kruunun paperin päälle.

Kruunu pikeeristä

 Kruunu sai kuivua vuorokauden ja sitten alkoi varovainen irroittelu. Onneksi pursottelin paksulti ettei ohuita tai liian laajoja tyhjiä alueita jäänyt, joten kruunu pysyi kasassa!


Kruunu pikeeristä
Kruunu pikeeristä

Tein myös lumihiutaleita pikeeristä, puolet niistä hajosi irrotettaessa, paksummin täytyisi pursottaa. Pari onneksi sain ehjänä kakkua varten! =)

Lisäksi sokeroituja karpaloita, ai että oli nameja, meinasi mennä omaan suuhun kaikki =D
Nehän ovat todellinen wanhanajan herkkukarkki, helppo tehdä, pyörittele marjat valkuaisessa ja sitten runsaalti tomusokerissa esin lautasella ravistellen niin että pyörivät sokerissa.
Sokeroidut karpalot


Ronja täytti 6kk joten kakun paikka oli sekin =)

Kasasin suklaapohjasuikaleista kakun pystyyn niin että leikattaessa tulee pystyraidat. Lisäksi väliin aprikoosimarmeladia joten sacher-kakulta maistui ja ehkä vielä paremmaltakin =P  Päällä suklaamousseaineksesta tehty vaahto.

Ja nyt muistin taas miksei tämä päivitys oikein maistu, en saa sitten millään näitä kuvia järkevästi, hyppivät mihin sattuu ja jos laittaa kuvatekstin, menee kaikki aivan sekaisin =( Huoh.. No tässä kakkua ja sankari itse virallisessa poseerauskuvassa ;)

Eikä millään tätä valtavaa tyhjää väliä tästä pois. Argh =D

En saa edes blogin ostikkoon kuvaa, siitä tulee valtava.

1 kommentti:

  1. no hyvä että kakkuja pukkaa ja kevät alkaa lähestyy! aivan iki -ihana toi Ronja, rapsuja!!!! Mukavia tulevia päiviä t. servetti-Anne

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, se ilahduttaa aina! =)