13.10.2012

Täytekakkua

 
Kiireisen työviikon lomassa tein nopeimman kakun ikinä  =)
 
Juhlimme isän pyöreitä ja suunnitelmissa oli tehdä aivan erilainen kakku, mutta kun en ehtinyt, niin perus hedelmäkakku sai koristaa pöytää.
 
En huomannut ottaa valmiista kuvaa joten otin sitten lopuista kuvan =D
 
 
 
 
 
Säilykepapaijasta saa ihanaa väriä kakkuun ja maistuu sellaisenaankin, jääkappikylmänä hellepäivänä nam nam =)
 
 
 
Tässä vähän vaihekuvia kakun teosta. Yleensä kakkupohjani onnistuu todella hyvin *kröhöm, omakehu haisee...* =D
 
 
 


 
Teen pohjan vanhaan alumiinivuokaan, siinä tulee tasaisin paistotulos. Kypsyy tasaisesti, eikä nouse keskeltä ylös.
 
 
 
Väliin levitin yhteensekoitettua vadelmamarmelaadia ja omenahilloa sekä kermavaahtoa. Kostutuksen tein hyla-maidolla, antaa pehmeän maun kakkuun.
 
 



Hedelmien päälle en ehtinyt tekemään hyytelösokerikiillettä, mutta se ei haitannut menoa =)
 
 


 
 
Pähkinärouhetta laitoin ensmmäisen kerran ja mantelilastuja, ne tekivät kakkuun viimeistellyn olemuksen. Varsinkin kun kerma uhkasi loppua ja reunat jäivät ylhäältä hieman vajaiksi =D
 
 
Ihanaa kun on jo viileää ulkona, Turri tykkää ja minä tykkään =)
 
 
 
 
 


3 kommenttia:

  1. Nami mitä kakkua :)
    Tuohan on sen merkki, että hyvää oli, kun et edes kuvata ehtinyt. Ennen kuin katosi parempiin suihin :)
    Ihania leivoksiakin olt tehnyt. Olet kyllä oikea herkkuleipuri :D

    VastaaPoista
  2. Voi Anu, kiitos luottamuksesta. Mutta en minä tee joululahjoja. Lapset ei niistä välitä... niin luulen. Ja muille en kehtaa mitään tehdä :)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, se ilahduttaa aina! =)