14.11.2012

Purjo-aurajuustokeitto

 
 
Tässä yksinkertainen ja niin maistuva ruoka =)
 
 
Kuva on hieman hailakka kun ei ollut päivänvaloa =)
 
 
Löysin reseptin joskus netistä ja itse lisäilin siihen kukkakaalia, jotta keitosta tulisi sakeampi ja tuhdimpi. Jos et pidä kukkakaalista, ei hätää, tässä se ei maistu ollenkaan =)
 
 
 
 
 
 
Pehmennä, älä ruskista, 350g purjoa kattilassa voinokareen kanssa.
Tässä oli n. 200g purjoa, eli 2 keskikokoista, hyvin riitti.
 
Lisää pari kourallista sulatettua pakastekukkakaalia, kuumenna hetki ja sekoita joukkoon pari ruokalusikkaa jauhoja. Lisää litra vettä ja kasvisliemikuutio sekä mustapippuria, ja soseuta sauvasekoittimella.
 
 
Voit laittaa pari raastettuua valkosipulinkynttä makusi mukaan.
 
 
 
 
 
 
Anna kiehua muutamia minuutteja, sammuta levy ja lisää murusteltu Aurajuusto.
Sekoittele kunnes juusto on sulanut joukkoon.
 
Omaan soppaan jäi ihania juustosattumia kun isoimmat muruset eivät kunnolla sulaneet joukkoon =)
 
Tarjoile persiljasilpun ja herneenversojen kanssa.
 
NAM NAM
 
 
Purjo-aurajuustokeitto:
 
350g purjoa (1 todella iso tai 2 keskikokoista, ei väliä tarkalla määrällä maun suhteen)
 
100-200g pakastekukkakaalia (pari reipasta kourallista)
 
nokare voita tai loraus öljyä
 
2 rkl jauhoja
 
1 litra vettä
 
1 kasvisliemikuutio (tai kanakuutio)
 
0,5 tl mustapippuria
 
valkosipulia maun mukaan
 
1 pkt (170g) Aurajuustoa
 
 
Pehmennä purjot miedolla lämmöllä kattilassa voissa
Sulata kukkakaali mikrossa, lisää purjon joukkoon
Sekoita mukaan jauhot
Kaada kattilaan litra vettä sekä liemikuutio että pippuri (ja valkosipuli)
Anna kiehua muutama minuutti
Sammuta levy
Soseuta sauvasekoittimella
Lisää murusteltu Aurajuusto ja sekoittele kunnes se sulaa keittoon
 
 
 


1 kommentti:

  1. Tätähän pitää kokeilla! Kuulostaa tosi hyvälle :-)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, se ilahduttaa aina! =)